Izvor: Radio 021, 03.Jul.2020, 10:33

U novosadskoj bolnici 100 pacijenata na lečenju od kovida-19

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 100 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od kovida-19, što je devet više nego u četvrtak.

Kako je rečeno za 021.rs, pet pacijenata nalazi se na respiratoru, što je jedan manje u odnosu na prethodni dan. Kako saznajemo, stanje jednog obolelog je poboljšano pa je skinut s mehaničke ventilacije.

Što se tiče Novog Sada, o novoobolelima govore samo podaci o ljudima u izolaciji, gde se nalaze oboleli sa blagim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << simptomima i oni koji su bili u kontaktu sa zaraženima. Oni pokazuju da se rast nastavlja, pa je tako za proteklih 24 sata u Novom Sadu njihov broj povećan za 49 i sada ih ima 315. Ovim je broj ljudi u izolaciji dupliran za četiri dana, jer je u ponedeljak bila 141 osoba u izolaciji.

Pokrajinski premijer Igor Mirović u četvrtak je naveo da je, od svih naselja u Vojvodini, Novi Sad trenutno najugroženiji i o tome više čitajte OVDE. Skoro isto je izjavio i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković koji je ocenio da je epidemiološka situacija u Vojvodini pod kontrolom, ali da najveći problem vide u Novom Sadu jer ima najveći broj stanovnika. On je dodao i da je teško da će se Exit održati u predviđenom terminu, a o tome više OVDE.

Podsetimo da Novosađani koji imaju simptome kovida-19 mogu da se jave na pregled u dve kovid ambulante na Novom naselju, kao i u ambulante u Jug Bogdana na Podbari i u Veterniku od 7 do 20 časova, dok ambulanta u Zmaj Ognjena Vuka (ulaz sa Bulevara kralja Petra I) radi bez prestanka 24 časa. Non-kovid ambulanta premeštena je kod ambulante na Limanu IV koja se renovira, u mobilnu ordinaciju za laboratorijske analize. Više o radu ovih objekata možete pronaći OVDE.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

U Kliničkom centru Vojvodine leči se 100 pacijenata, 9 više nego juče

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2020

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 100 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od kovida-19, što je devet više nego u četvrtak...Kako je rečeno za 021.rs, pet pacijenata nalazi se na respiratoru, što je jedan manje u odnosu na prethodni dan...U Novom Sadu se u izolaciji nalazi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.