Izvor: Radio 021, 15.Jan.2020, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U nedelju plivanje za časni krst u Sremskim Karlovcima, učestvuje 33 plivača

Plivanje za časni krst, četvrti put, održaće se u nedelju, 19. januara u Sremskim Karlovcima.

Kako piše "Dnevnik", zbog ograničenih kapciteta, u toj manifestaciji može učestvovati 33 plivača, i taj kapacitet je popunjen.

Predsednika Pravoslavne omladinske zajednice, koja zajedno sa Sabornom crkvom organizuje taj događaj, Dejan Trbović, kaže da su kandidati su iz Sremskih Karlovaca, Kaća, Futoga, Novog Sada i drugih mesta. Interesovanje je, napominje on, veliko, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ali nije izvodljivo svima omogućiti priliku da učestvuju.

Pre plivanja za krst, biće služena sveta liturgija u Sabornoj crkvi, potom će sveštenstvo obaviti vodoosvećenje na platou pored česme Četiri lava, a zatom će se u litiji otići do Dunava.

Događaj počinje u 9 časova, a plivanje je u podne.

Autor: Dnevnik

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U nedelju plivanje za Časni krst u Sremskoj Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2020

Na obali reke Save u Sremskoj Mitrovici, kod Hrama Sv. Arhiđakona i prvomučenika Stefana, u nedelju 19. januara, održaće se po dvadesetprvi put tradicionalno proslavljanje Bogojavljenja i plivanje u reci Savi za Krst časni. Prošle godine učestvovalo je više od sto plivača i sedam plivačica,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.