U bečkom metrou zabranjuju smrdljiva jela

Izvor: Radio 021, 20.Jul.2018, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U bečkom metrou zabranjuju smrdljiva jela

Vlasti Beča planiraju uvođenje zabrane smrdljivih jela u vozovima podzemne železnice.

Od septembra "smrdljiva" jela, među kojima su i nacionalna brza jela kao što su leberkeze ili kranjska kobasica sa sirom, ali i pica, neće više moći da se jedu u vozovima linije U6.

Bečki gradski prevoznik "Viner linien" za jesen priprema informativnu ofanzivu, koja sadrži kako informacije preko razglasa na stanicama U6, tako i plakate, stikere u i izvan vozova, te informacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na ulazu u stanice.

- Dužina puta, u proseku, u U6 traje između pet i deset minuta i zato smatramo da je moguće tražiti da putnik tih par minuta izdrži bez jela koja se snažnije osećaju - ističe nadležna gradska savetnica Uli Sima.

Ona je ukazala da se o temi jela diskutuje već godinama i da apelima nije ništa postignuto, te da je rešenje jedino u zabrani. Sima ističe da će zabrana, takođe, doneti i manje posla čistačima vozova.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.