U Vladi Srbije nije bilo masovnog obolevanja od malih boginja

Izvor: Radio 021, 24.Apr.2018, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vladi Srbije nije bilo masovnog obolevanja od malih boginja

Prema podacima kojima raspolaže Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", u Vladi Srbije nije bilo masovnog obolevanja od morbila, saopšteno je danas iz tog instituta.

Navodi se da se epidemiološka situacija malih boginja u Srbiji kontinuirano prati i procenjuje, a javnost se o tome redovno obaveštava.

Institut za javno zdravlje Srbije na dnevnom nivou obrađuje sve podatke o broju obolelih od malih boginja.

Navodi se da su od oktobra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 2017. godine na snazi pooštrene mere epidemiološkog nadzora nad malim boginjama na teritoriji Srbije, koje su ispoštovane i po prijavi sumnje da je jedan službenik Vlade Srbije oboleo od ove bolesti.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Batut: U Srbiji 4.907 slučajeva malih boginja

Izvor: B92, 24.Apr.2018

Beograd -- U Srbiji i srpskim opštinama na KiM registrovano je ukupno 4.907 slučajeva malih boginja, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut"..Prema podacima "Batuta", ukupno 15 osoba umrlo je od komplikacija izazvanih malim boginjama...Najmlađa obolela osoba ima 15...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.