Izvor: Radio 021, 27.Avg.2019, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Šibeniku ogorčeni zbog zabrane sušenja veša pod prozorima

Šibenčani su ogorčeni jer bi uskoro u njihovom gradu moglo biti zabranjeno sušenje odeće pod prozorima ili na čuvenim tiramolama.

Kako javljaju hrvatski mediji, Šibeničani se bune jer su tiramole deo njihove kulture. Staro jezgro Šibenika, kao i brojni drugi hrvatski gradovi na obali prepoznatljivi su po tiramolima ili užetu na kojem se suši rublje.

Obično se postavljaju između dva suprotna prozora dve kuće ili zgrade. Čuvene tiramole na kojima Dalmatinke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vešaju opranu odeću u nekima gradovima i na nekim ostrvima zabranjene su novim izmenama Zakona o komunalnom redu početkom avgusta.

Šolta, Rijeka, Kolan na Pagu, Mljet, Kaštela i Osijek najavili su novčane kazne ako rublje bude vidljivo ispod prozora, što bi uskoro moglo stići i stanovjnike Šibenika. Kazne se kreću i do 2.000 kuna, a odluka je usklađena s direktivama Evropske unije. Građani koji su se suočili s novim zakonom poručuju da im gradovi nabave sušilice i nađu mesta za njih.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Zabrana sušenja veša i u Šibeniku: Odluka u skladu sa direktivama EU

Izvor: B92, 28.Avg.2019, 19:04

Stanovnici Šibenika su ogorčeni jer bi uskoro u njihovom gradu moglo da bude zabranjeno sušenje odeće pod prozorima ili na čuvenim tiramolama.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.