Izvor: PRObjave.com, 28.Mar.2010, 03:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Novom Sadu 80 đaka na biciklima vozilo trku školske lige

Đaci Osnovne škole "Đura Daničić" osvojili su tri prva mesta u četiri trke u prvom izlasku na stazu u "Školskoj ligi Novog Sada" u biciklizmu. U kategoriji peti i šesti razredi slavila jer Antonija Cverdelj iz ove škole, a ova prva mesta u starijoj konkurencniji, sedmi i osmi razredi pripala su učesnicima OŠ "Đura Daničić" Milanu Tominu i Aleks Cverdelj. Titulu u kategoriji petih i šestih razreda za dečake poneo je Stefan Galović uz OŠ "Jovan Dučić".

Učestvovalo je oko 80 učenika, a počasni krug da se upozanaju sa stazom u Železnikom parku prevezao je sa đacima i Milan Đukić član gradskog veća zadužen za obrazovanje. Organizator "Školske lige Novog Sada" u biciklizmu, Biciklistički klub Novi Sad, opremio je sve učesnike kacigama. Podeljene su i vredne robne nagrade, održana je i tombola gde je troje najsrećnijih dobilo kacige, uz pomoć renomirane firme Planet bajk i sponzora trke Parking servisa iz Novog Sada.

- Prijatno nas je iznenadio odziv, doprinelo je sigurno i dobro veme – kaže direktor BK Novi Sad Nemanja Vajs. – U kategoriji dečaka peti i šesti razredi, morali smo, zbog većeg broja učesnika, da organizujemo kvalifikacionu trku. Očekujemo još više đaka u drugoj trci 3. aprila od 11 časova u Železničkom parku.

Uz medalje, organizatori su prvih pet u svakoj trci darovali robnim nagradama a prvih deset je dobilo i diplome. Poslednja trka lige, 10. aprila računaće se i za Prvenstvo Novog Sada u biciklizmu za đake. Pobednicima u sve tri trke organizator će darovati vredne nagrade a bicikl će dobiti škola koja ukupno izvede najviše đaka.

Plasmani, peti i šesti razredi – dečaci: 1. Stefan Galović (OŠ "Jovan Dučić"), 2. Marko Žakula (OŠ "Jovan Popović"), 3. Milutin Zeljković (OŠ "Prva vojvođanska brigada").
Devojčice: 1. Antonija Cverdelj, 2. Marija Terzić (obe OŠ "Đura Daničić"), 3. Paula Rajda (OŠ "Ivo Lola Ribar").
Sedmi i osmi razredi – dečaci: 1. Milan Tomin (OŠ "Đura Daničić"), 2. Kristian Hipik (OŠ "Miloš Crnjanski"), 3. Srđan Travičić (OŠ "Ivo Lola Ribar").
Devojčice: 1. Aleks Cverdelj (OŠ "Đura Daničić"), 2. Ivana Nešović (OŠ "Svetozar Marković"), 3. Andrea Maksimović (OŠ "Vuk Karadžić").
Biciklistički klub "Novi Sad"
Temerinska 42
21000 Novi Sad
Tel: 021.63.30.732
Email: info@novisadbike.com
Web: www.novisadbike.com

Nastavak na PRObjave.com...






Povezane vesti

"Biciklizam u školama"

Izvor: B92, 28.Mar.2010

Beograd -- U Novom Sadu je u okviru akcije "Biciklizam u školama" održana biciklistička trka " Školska liga Novog Sada"... U okviru akcije, članovi biciklističkog kluba Novi Sad obilaze novosadske osnovne škole i učenicima petih razreda drže teorijsko predavanje o biciklizmu. Ovogodišnja akcija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.