Izvor: Radio 021, 14.Jul.2020, 16:43

U Hrvatskoj 52 nova slučaja zaraze, među njima turisti iz Srbije

U Hrvatskoj su potvrđena 52 nova slučaja zaraze korona virusom, čime se ukupan broj zaraženih popeo na 3.827, izjavio je ministar zdravlja Vili Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba civilne zaštite.

Preminula je još jedna osoba.

Urađena su 1.824 testiranja. Procenat pozitivnih nalaza je 4,3 odsto. Preminula je jedna osoba, a na respiratoru je pet osoba.

"Naši sugrađani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sve češće koriste maske. Treba pohvaliti takvo ponašanje i apelovati na sve da se pridržavaju uputstvava", rekao je Beroš.

Epidemiolog Krunoslav Capak rekao je da nema podataka da je nakon izbora došlo do većeg broja zaraženih.

Govoreći o zaraženima među turistima, Capak je naveo da je zaražen jedan srpski građanin i odmah je vraćen iz Pule u Srbiju. Iz Švedske su došle tri osobe, zarazile su se u Švedskoj, sad su u Istri.

"Zaraženo je i dvoje Amerikanaca. Imamo porodicu iz Makedonije, oni će ostati u izolaciji u apartmanu. Imamo u Splitu pozitivnog Britanca, ne znamo kako se zarazio i kada", rekao je Capak.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.