Izvor: Radio 021, 07.Avg.2020, 16:15

U BiH preminulo još devet osoba od posledica korone, novih 282 slučaja

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini su registrovane 282 novozaražene osobe, od čega u Federaciji 198, a u Republici Srpskoj 84, a preminulo je devet osoba.

U Republici Srpskoj su preminula četiri pacijenta, a u Federaciji pet. Od početka epidemije u Federacijije testirano 92.930 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 8.026 osoba. Oporavilo se 4.305 pacijenata, a trenutno je aktivan 3.531 slučaj.

Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 190, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od čega je 121 osoba muškog, a 69 ženskog pola. U najnovijem izveštaju iz Republike Srpske navodi se da je od 292 testirana uzorka koronavirus potvrđen kod 84 pacijenta.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić upozorio je da je u RS nepovoljna i zabrinjavajuća epidemiološka situacija, s obzirom na broj zaraženih i težinu kliničke slike pacijenata koji zahtevaju hospitalizaciju.

On je rekao da se u poslednjih sedam dana broj hospitalizovanih kreće između 250 i 280 pacijenata, navodeći da je izazov organizacija redovne zdravstvene zaštite u takvim okolnostima.

Šeranić je istakao da je nošenje maske najjednostavnija mera prevencije, da maska štiti ne samo od virusa korona, nego i od svih drugih respiratornih infekcija.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.