Tuča u američkom zatvoru, ubijeno sedam zatvorenika, 17 povređeno

Izvor: Radio 021, 16.Apr.2018, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuča u američkom zatvoru, ubijeno sedam zatvorenika, 17 povređeno

Najmanje sedam osuđenika je ubijeno, a 17 teže povređeno u tuči u zatvoru sa maksimalnim merama bezbednosti u Južnoj Karolini.

Tuča među osuđenicima izbila je u 19.15 časova u nedelju po lokalnom vremenu, a situacija je stavljena pod kontrolu tek tri sata posle ponoći.

Portparol zatvora Džef Tejlon je izjavio da niko od čuvara nije povređen. Po njegovim rečima, medicinska pomoć povređenima je pružena van zatvora.

AP prenosi da je tuča >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izbila u tri zatvorske jedinice.

U tom zatvoru nalazi se oko 1.500 osuđenika i tu su neki od najnasilnijih prestupnika u Južnoj Karolini.

U tuči 2015. godine na smrt su izbodena dvojica čuvara, a jedan osuđenik je ubijen u februaru.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Sedam mrtvih u tuči u američkom zatvoru

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Apr.2018

Sedam zatvorenika je ubijeno a najmanje 17 teško povređeno u nasilju u strogo čuvanom zatvoru u Južnoj Karolini, saopštile su danas vlasti...Tuča između zatvorenika je trajala duže od sedam sati pre nego što je uspostavljena kontrola nad zatvorom u Bišopvilu, rekao je portparol Džef Tejlon...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.