Izvor: Radio 021, 25.Feb.2020, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trojica prekršajaca se udaljila iz zatvora u Nišu, jedan bio osuđen na sedam dana

Trojica prekršajno kažnjenih osuđenika udaljili su se juče iz poluotvorenog dela Kazneno-popravnog zavoda u Nišu.

Ovo je potvrđeno i Blicu i Novostima u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija. U ovoj instituciji ističu da se ne radi o bekstvu nego o udaljenju.

"Nije reč o bekstvu kako su preneli pojedini mediji. Prema zakonu o izvršenju krivičnih sankcija u poluotvorenom odeljenju ne postoje karaula, ograde i druge fizičko-tehničke prepreke tako da isključivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << može da se govori o udaljenju, a ne o 'bekstvu'", kaže portparolka Uprave Slavica Radovanović.

Ovoj trojici su uskoro isticale kazne, pa niko ne zna zbog čega su odlučili da se udalje iz poluotvorenog dela u kojem mahom borave ljudi kojima su zatvorske kazne izrečene zbog neplaćanja novčanih kazni ili prekršaja, ili osuđenici sa blažim sankcijama.

"Juče u 6 časova primećeno je da ih nema na prozivci. To je paviljon u kojem je najblaži režim pa ga u lokalnom slengu i zatvorenici i čuvari zovu 'vrtić'. Niko ne zna zašto su se trojica prekršajaca udaljila kada su im uskoro isticale kazne. Jedan od njih je trebalo da izađe za sedam dana, drugi za deset, a treći je imao još oko mesec i po dana kazne", kaže izvor "Blica".

Policija traga za njima.

Autor: Novosti, Blic

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.