Izvor: Radio 021, 06.Nov.2019, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trista profesora podnelo žalbu na odluku FON o doktoratu Malog

Profesor Saobraćajnog fakulteta Dušan Teodorović i još oko 300 profesora Univerziteta u Beogradu podneli su danas žalbu na odluku Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka, u kojoj su zahtevali da se doktorska disertacija Siniše Malog proglasi za plagijat, prenosi Danas.

To je za Danas potvrdio Teodorović, napominjući da veliku zahvalnost duguju profesorki Vesni Rakić Vodinelić, koja je kao njihova glavna pravna savetnica pomogla da se tekst žalbe pravno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << uobliči.

Podsetimo, svi zaposleni na Univerzitetu u Beogradu u nastavnom ili naučnom zvanju mogu do 11. novembra da dostave rektorki UB Ivanki Popović inicijative za ulaganje žalbe na odluku NN veća FON-a, pošto formalno-pravno samo ona može da uloži žalbu Odboru za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu.

Podsetimo, NN veće FON-a je usvojilo izveštaj fakultetske Etičke komisije u kome je utvrđeno da u doktoratu Siniše Malog ima elemenata neakademskog ponašanja, kao i izvesnih odstupanja od akademskih pravila citiranja, pa je Veće predložilo da se ministru finansija izrekne mera javne osude.

Konačnu odluku o tome da li je doktorska disertacija Malog plagirana ili ne, doneće Odbor za profesionalnu etiku UB do 22. novembra.

Autor: Danas

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.