Izvor: Radio 021, 05.Sep.2019, 06:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treći poraz Džonsona, poslanici odbacili njegov predlog za prevremene izbore

Britanski poslanici odbacili su večeras predlog premijera Borisa Džonsona za prevremene izbore 15. oktobra.

Od ukupno 434 poslanika za je glasalo 298, a 56 protiv.

Premijer je pretrpeo treći veliki poraz u manje od 24 sata, kada su poslanici odbacili njegov predlog za raspuštanje parlamenta i raspisivanje vanrednih izbora.

Otkako je postao premijer u julu, Džonson je više puta rekao da ne želi prevremene izbore. No, promenio je stav nakon što je juče >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izgubio ključnu bitku oko svog plana za Bregzit bez sporazuma jer je parlament prihvatio nacrt zakona koji blokira izlazak iz EU bez sporazuma.

Taj zakon je sinoć usvojen u donjem domu.

Nakon glasanja on je rekao da predlog zakona "predaje kontrolu" Evropskoj uniji.

"Radi se o zakonu namenjenom da poništi najveće demokratsko glasanje u našoj istoriji, referenduma 2016. godine. To prisiljava premijera da se preda u međunarodnim pregovorima. Odbijam da to uradim", rekao je premijer Velike Britanije.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.