TOP 8 modela haljina za proleće/leto 2019.

Izvor: Luftika.rs, 17.Maj.2018, 02:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TOP 8 modela haljina za proleće/leto 2019.

Jeste li već pronašli svoju savršenu lepršavu haljinu za proleće i leto? Vreme je takvo da iz zimske odeće, odmah uskočimo u šarene suknjice i haljinice i pokažemo te lepe nogice i gola ramena  suprotnom polu i celom svetu. Haljina je, bez sumnje, ultimativni komad ženske garderobe, a kreatori su ove godine prevazišli sva očekivanja.
U mnoštvu fenomenalnih komada koji predstavljaju trend sezone, nije lako odabrati pravi! Malo smo istraživali za vas i pronašli  gde se šta >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << krije od poznatih brendova i modela. Pogledajte koji modeli letnjih haljina su in za ovo leto.
Mullet Ovaj naziv koristi se za odevne komade – haljine, suknje ili košulje, koji su sa zadnje strane duži nego s prednje. Lanisirani su pre skoro deset godina, a sada se, bar kada je reč o haljinama, vraćaju na velika vrata.

Da bi ovakav model stajao kao saliven, poželjno je imati dugačke noge ili bar nositi haljinu uz visoke štikle, mada kreatori ističu da je najvažnije odabrati odgovarajuću dužinu s prednje strane.
Mullet su kao predlog za ovu godinu u svojim kolekcijama prikazali brojni poznati kreatori – Nina Ricci, Saint Laurent, Elie Saab, Oscar de la Renta, Emilio Pucci…
Gola ramena – jedno ili oba Haljina koja prekriva jedno rame, poznata kao grčki stil, povezuje se s boginjama Stare Helade, koje su umetnici prikazivali obučene upravo u takve odevne komade. Naravno, na modnim pistama se može videti bezbroj varijacija koje su kao ovogodišnji trend, između ostalih, demonstrirali Isabel Marant, Anthony Vaccarello i Saint Laurent.

S druge strane haljine bez naramenica sve češće se mogu videti na pistama širom sveta i vrlo su su prihvaćene jer odišu elegencijom i deluju neverovatno privlačno. Za takve modele opredelili su se Zac Posen, Marios Schwab, Chalayan, Oscar de la Renta…

Maksi je zakon Ovo je ultimativni hit sezone: prelepe, elegantne haljine “do zemlje” deluju ženstveno, romantično i sofisticirano, a prednost im je dala prava armija najpoznatijih svetskih kreatora: Vera Vang, Valentino, Tommi Hilfiger, Roberto Cavalli, Ralph Lauren, Nina Ricci, Missoni, Alberta Ferretti i neprikosnoveni Giorgio Armani.

Ipak, nemojte sasvim odbaciti midi i mini, jer su i te dužine našle mesto u kolekcijama ovih dizajnera.
Izazovni šlic Dugačka haljina sa dubokim šlicem posebno je privlačna i seksi , ali, naravno, ne može se nositi na posao. U svim drugim prilikama predstavlja izbor bez zamerke, a među brojnim modelima ističu se oni koje su na svojim revijama prikazali Mugler, Nina Ricci, Elie Saab, Emanuel Ungaro, Gucci i Altuzarra.

Fini nabori Elegantne, romantične i jednostavne haljine godinama su fascinacija modnih gurua, pa nema razloga da 2019. bude izuzetak. Ove sezone savetuje se da budu maksi dužine, a predlažu ih Balmain, Aquilano Rimondi, Chloe, Emanuel Ungaro, Roberto Cavalli.

Pun krug Donji deo haljine u punom krugu uvrstili su u svoje kolekcije gotovo svi svetski kreatori, koji nude kežual modele, ali i one za svečanije prilike – koktele, partije, proslave… Mogle su se videti na revijama kuća Valentina, DKNY, Dolce and Gabbana, Christian Dior, Oscar de la Renta.

Seksi transparentno Ne mora baš sve da bude providno, ali poželjno je da se, u zavisnosti od prilike, vidi što više. Ovo je ultimativni hit sezone, istovremeno erotičan i romantičan.
Za efekat golog tela dizajneri su koristili lagane tkanine poput svile, šifona, veza i tila, a nude efekat uvrstili su u svoje ovogodišnej kolekcije Tommi Hilfiger, Simone Rocha, Blumarine, Vera Vang, Valentino.

Izazovna mreža “Rupičaste” tkanine pravi su hit sezone proleće/leto 2019. Haljine od takvih materijala namenjene su odvažnim damama, ali oprez – ovakvim vrelim haljinama ne može se prikriti nijedan nedostatak! To je sasvim jasno ako se pogledaju modeli najpopularnijih brendova kao što su Balenciaga, Dolce i Gabbana, Alekander McQueen.

Ombre efekat Ovaj izraz podrazumeva postepen prelaz od tamnije do svetle nijanse, ili čak druge boje (recimo, od narandžaste ka žutoj ili od plave ka zelenoj). Haljine s ombre efektom, koje će se zasigurno dopasti kreativnim damama sklonim eksperimentisanju, ove godine predstavili su Burberry, Elie Saab, Missoni i mnoge druge modne kuće.

Ovo su samo neke od haljina za proleće i leto koje su nam zapale za oko. Izbor je raznovrstan od modela garderobe do modnih brendova. Zalepršajte svojim omiljenim komadom odeće i uživajte u sunčanim i lepim danima. Žene su definitivno lepša stvorenja od jačeg pola, tako da šta god da izaberete nećete pogrešiti.
POVEZANO: Šta obući u raznim prilikama?

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.