Izvor: Luftika.rs, 30.Maj.2022, 09:22

Teška noć, radije ovaj izveštaj ne bih pročitala: Dr Ivana iz Hitne pomoći jedva skupila snagu za uključenje

Izveštavanje o radu Hitne pomoći u Beogradu u proteklih 24 sata teško je palo doktorki Ivani Stefanović, koja se uživo uključila u jutarnji program RTS-a.
Kako je kazala, izveštaj radije ne bi ni pročitala.
– Teška noć. Radije ovaj izveštaj ne bih ni pročitala. Bilo je 107 intervencija, 12 na javnom mestu, šest pedijatrijskih poziva, dva akutna koronarna sidnroma, oba zbrinuta u bolnici „Dedinje“, dve saobraćajne nesreće, pet osoba je učestvovalo, tri su prevezene >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << dalje u Urgentni centar, za dve smo nažalost mogli samo da konstatujemo smrt.
Ta teška saobraćajna nesreća desila se u 22.06, Zrenjaninski put. Išle su dve naše ekipe. Jedna je konstatovala smrt za muškarca 30 godina i muškarca 25 godina, a druga je mušku i žensku osobu od oko 40 godina prevezla u Urgentni centar sa vidljivo lakšim povredama.
U 19.58 povreda vatrena oružjem. Muškarac bez svesti oko 35 godina je prevezen u crvenu zonu Urgentnog centra. I u 42 minuta posle ponoći u Letićevoj ulici u Kijevu, išli smo na poziv MUP-a, desilo se ubistvo. Naša ekipa mogla je da konstatuje samo smrt – navela je doktorka, prenosi Telegraf.
Prema njenim rečima dnevna smena je prošla u nešto vedrijem tonu. Međutim, neki od pacijenata imali su ozbiljne postkovid komplikacije.
– Juče u toku smene bilo je manje intervencija, 103, od čega 23 na javnom mestu, četiri pedijatrijska poziva, bez akutnih koronarnih sindorma i teških trauma. Tri saobraćajne nezgode, pet osoba učestvovalo, svih pet prevezeni dalje.
Bilo je 1.390 ostvarenih veza za 24 sata. To je ispod donje granice proseka za ovo doba godine, ali dosta teških poziva.
Dosta je pacijenata noćas zvalo zbog hipertenzije. Jedna ekipa je prijavila da vozi edem pluća u bolnicu, uglavnom ljudi kažu da su preležali koronu skoro. Noćas smo imali i jednu devojčicu od 17 godina sa srčanim popuštanjem nakon više dana hipertenzije. Vodite računa i dalje, brojke jesu stabilne, a o postkovidu pričaćemo u narednim godinama, možda i decenijama – istakla je.
Ubistvo u Rakovici, zajedno rudarili kriptovalute, pokojni nije dao ubici deo novca

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

U Požarevcu uhapšena cela porodica zbog ubistva muškarca

Izvor: Luftika.rs, 30.Maj.2022

Zbog ubistva Miroljuba Stanojevića u selu Dragovac aprila 2021. godine, požarevačka policija je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Požarevcu privela članove njegove najuže porodice, osumnjičene da su ga ubile.. Kako nezvanično saznaje portal Nova.rs, uhapšeni su supruga i oba sina, a saslušanje...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.