Izvor: Radio 021, 08.Nov.2019, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Temerinski đaci koji u školi nemaju toalet premeštaju se u drugu zgradu dok se njihova ne rekonstruiše

Đaci koji su nastavu pohađali u izdvojenom odeljenju Osnovne škole "Petar Kočić" u Temerinu i to u objektu koji ima samo jednu učionicu i nema toalet, biće izmešteni u glavni objekat ove škole dok se ne završi rekonstrukcija njihove zgrade, saznaje 021.

Nakon pisanja 021, delegacija Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje posetila je izdvojeni objekat, kako bi utvrdila činjenično stanje. Kako za 021 kažu u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, rekonstrukcija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zgrade će podrazumevati i dogradnju dve učionice.

"Saradnici Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje danas su po nalogu resornog sekretara Mihalja Njilaša posetili IO OŠ 'Petar Kočić' u Temerinu, kako bi na licu mesta utvrdili stanje. Sa rukovodstvom škole je dogovoreno da se đaci iz izdvojenog odeljenja izmeste u matičnu školu sve do završetka radova na dogradnji učionica", navodi se u odgovoru Sekretarijata na pitanja 021.

Inače, kako su naveli, niko od nadležnih iz OŠ "Petar Kočić", niti od roditelja, nije se ranije obratio Sekretarijatu povodom problema izdvojenog odeljenja.

Poslednju inspekciju ovog objekta sproveo je prosvetni inspektor opštine Temerin 2017. godine, koji je, tada, konstatovao da su ispunjeni uslovi u pogledu prostora i opreme.

Takođe, nakon objavljivanja teksta 021 o problemima izdvojenog odeljenja i peticiji roditelja, predsednik opštine Temerin Đuro Žiga je napokon pristao da se sastane sa roditeljima i direktorima škola.

Podsetimo, šest odeljenja od prvog do četvrtog razreda, odnosno više od stotinu učenika škole "Petar Kočić", nastavu pohađa u izdvojenom objektu koji im je, zbog nedostatka prostora, ustupila druga škola u Temerinu, OŠ "Kokai Imre", a koji od prostorija ima samo učionicu, zbornicu i hodnik. Da bi išli u toalet ili na fiskulturnu nastavu, deca moraju da izađu iz objekta i kroz dvorište odu do glavne zgrade "Kokai Imre" škole.

Roditelji su pisali peticiju koja je, kako im je rečeno u opštini, zagubljena. Direktorka škole, Aleksandra Mišković, je, takođe, apelovala na opštinu da se ovaj problem što pre reši. Opširnije u našoj priči OVDE.

Autor: Dragana Prica Kovačević - dragana@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.