Izvor: Radio 021, 31.Jan.2020, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Taksisti u Beogradu najavljuju nove proteste, nezadovoljni što aplikacije za prevoz putnika i dalje rade

Taksisti okupljeni oko Beogradskog udruženja nezavisnih taksi preduzetnika - "BUNT" uskoro bi ponovo mogli da izađu na ulice ukoliko, kako kažu, bude ovakve želje među kolegama.

Njihovi stavovi i zahtevi upućeni državi samo pokazuju neslogu i previranje među taksi udruženjima koje traje godinama, pišu Novosti.

Prvi i najvažniji zahtev koji se čuo na konferenciji za medije je gašenje aplikacija i oduzmanje vozila svima koji se bave nelegalnim prevozom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << . Drugi je da se predsednik "SATUS-a" Aleksandar Bjelić isključi iz svih pregovora koji se tiču taksista, jer je on, kako podsećaju, predstavnik radio-centara, a ne taksi preduzetnika i da je zato je u sukobu interesa. Pozivaju na odgovornost i Sekretarijat za inspekcijske poslove, Sekretarijat za poslove komunalne milicije i sve one koji ne sprovode zakon. Traže i ukidanje klauzule za maksimalnu visinu duga kao uslov za ulazak u reprogram, koja iznosi 1,5 miliona dinara.

Posle oktobarskih protesta taksista, većina građana je ubeđena da je pozadina bila dobijanje subvencija i da su taksisti za dvanaestodnevno bahaćenje nagrađeni sa 8.000 evra za kupovinu novih vozila. I u ovoj "nagradi" "BUNT" vidi manjkavosti.

"Javnost je o subvencijama taksista saznala posle protesta i ispalo je da su one bile povod za blokadu prestonice, a ne sklanjanje nelegalnih prevoznika sa ulica", naveo je Žarko Popov.

"Subvencije su prvi korak države da pomogne taksistima, ali verujemo da kolege koje uzmu kredite neće biti u dobrom položaju, pošto radni ambijent u kome posluju nije dobar zbog nelegalnih prevoznika. Sama uredba o subvencijama mora dodatno da se doradi pošto ima niz manjkavosti. Naime, sav teret pada na taksiste", ocenio je on.

Predstavnici ovog udruženja uvereni su da je koncepcija protesta u oktobru, koje je vodio Aleksandar Bjelić, bila loša. Sudeći po njihovom stavu, sporazum za prekid je razlog što "jedini zahtev" taksista nije ispunjen i što nelegalne aplikacije za prevoz putnika i dalje rade. Tvrde i da volje za primenu Zakona o prevozu putnika nije bilo, kao i da im "razni lobiji preuzimaju posao, pokušavajući da ugase 6.700 preduzetničkih radnji zarad bogaćenja pojedinaca".

Autor: Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beogradski taksisti najavljuju nove proteste

Izvor: B92, 31.Jan.2020

Beograd -- Taksisti okupljeni oko Beogradskog udruženja nezavisnih taksi preduzetnika - BUNT uskoro bi ponovo mogli da izađu na ulice...Njihovi stavovi i zahtevi upućeni državi samo pokazuju neslogu i previranje među taksi udruženjima koje traje godinama...Dok građani čak i preko kol-centara...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.