Izvor: Radio 021, 29.Maj.2019, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski dan komšija u petak u Eđšegu i Svilari

Svetski dan komšija biće obeležen u petak, 31. maja, u kulturnim stanicama Eđšeg i Svilara.

Organizatori programa u Eđšegu poručuju da će ovu priliku iskoristiti i za razgovor sa građanima o tome kako mogu zajednički poboljšati život na Grbavici.

"Želja nam je da se bolje upoznamo uz zanimljiv muzički program i bogatu trpezu, a svi koji žele, mogu se priključiti akciji čišćenja Eđšega ili da budu deo humanitarne akcije za lečenje nezbrinutih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << životinja", poručuje se u pozivu.

Tim kulturne stanice Eđšeg će pripremiti pasulj, a građane pozivaju da, ukoliko žele, donesu poslastice iz svoje kuhinje i time obogate komšijsku trpezu.

Program u Eđšegu: 

- Od 14 do 16h - Zajednička akcija sređivanja Eđšega (uređenje okoline, šišanje trave, skupljanje smeća...)

- Od 16 do 20h - Komšijska trpeza

- Od 17 do 18:30h - Cvetna radionica aranžiranja prolećnog cveća

- Od 17:30 do 21h - Humanitarni buvljak - prikupljanje sredstava za lečenje nezbrinutih životinja

- Od 18:30 do 19:30h - Cirkuska izmotavanja za najmlađe - Cirkoneo

- Od 20 do 21:30h - Jazz trio

U Svilari pecivo i zanimljive radionice

Šta je dobar komšija, koje su njegove osobine, šta on radi i kako izgleda, pokazaće najmlađi Novosađani iz vrtića "Dreamland" koji će u 11 časova crtati dobrog komšiju.

U 13 časova biće organizovano čišćenje parkića i kuvanje kotlića, a tokom čitavog dana, svako ko bude u prošao kroz Almaški kraj i posetio kulturnu stanicu, moći će da proba kreativna peciva sa motivima Svilare.

Tehniku tkanja i pravljenje proizvoda iz domaće radinosti svim zainteresovanima pokazaće članovi udruženja "Naše ruke" iz Sremskih Karlovaca, čija radionica počinje u 15 časova.

Za dobar program pobrinuće se i udruženja iz komšiluka Svilare, pa će tako "Scream academy" pokazati kako crtanje može biti i jedan vid terapije, kroz radionicu u kojoj svako može da učestvuje, sa početkom u 16 časova, a Društvo akvarelista Vojvodine organizovaće izložbu od 19 časova.

Ukoliko znate neku zanimljivu priču o vašem komšiluku iz Almaškog kraja, imate lepe uspomene koje biste podelili kako ne bi otišle u zaborav ili, sa druge strane, želite da se upoznate sa čarima Almaškog kraja, organizatori vas pozivaju da budete deo programa u Svilari od 17 časova kada će se pričati priče o tom delu grada.

Za dobar muzički program biće zadužen DJ Evernew od 19 časova.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Dan komšija u kulturnim stanicama Eđšeg i Svilara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2019

Uživanje u dobroj hrani i muzici, radionice crtanja i tkanja, kao i humanitarna akcija, biće deo obeležavanja Dana komšija u kulturnim stanicama Eđšeg i Svilara, 31. maja..."Ukoliko komšije razgovaraju, dele ideje i provode vreme zajedno veća je mogućnost da će se bolje razumeti i zajednički...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.