Izvor: Radio 021, 18.Dec.2018, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sveštenik na pogrebu svima rekao da mladić samoubica neće ići u raj

Roditelji tinejdžera koji je počinio samoubistvo doživeli su težak šok kada je sveštenik na pogrebu njihovog deteta kritikovao mladića zbog toga što je sebi oduzeo život, javlja CNN.

Katolički sveštenik Lakuesta na pogrebu je pred svima izjavio kako sumnja da će Mejson Halibardžer (18) dospeti u raj. Svešteniku je nakon toga nadbiskupija u Detroitu zabranila dalje obavljanje pogrebnih dužnosti u crkvi Our Lady of Mount Carmel, ali porodica mladića traži da dobije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << otkaz.

Katoličko učenje tradicionalno smatra samoubistvo neoprostivim grehom, međutim crkva je nedavno odredila neke izuzetke i dozvolila oprost ako je samoubistvo počinjeno zbog teških i stresnih situacija.

Autor: Index.hr

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.