Šveđanka srpskog porekla oslobođena optužbi za pripadnost Islamskoj državi

Izvor: Radio 021, 31.Okt.2018, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šveđanka srpskog porekla oslobođena optužbi za pripadnost Islamskoj državi

Sud u Bagdadu oslobodio je optužbi Šveđanku srpskog porekla Viktoriju Lazar za pripadnost "Islamskoj državi" usled nedostatka dokaza, saopštio je neimenovani izvor iz suda.

Izvor je za AFP rekao da je Lazar oslobođena optužbi za terorizam, ali da je u odvojenom slučaju osuđena na šest meseci zatvora zbog ilegalnog ulaska u Irak.

Šveđanka srpskog porekla izjavila je tokom ispitivanja da je u Irak došla sa svojim suprugom i troje dece, uzrasta pet, četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i tri godine. Ona je rekla da je njen suprug ubijen 2016. godine, tokom bombardovanja Tal Afara u blizini Mosula na severu Iraka.

Prema zakonu o borbi protiv terorizma u Iraku, sud može da odredi smrtnu kaznu za one koji su proglašeni krivim za pripadnost "Islamskoj državi", uključujući one koji nisu borci. Do sada je u Iraku zbog pripadnosti "Islamskoj državi" na smrt osuđeno više od 300 ljudi, od kojih su oko 100 stranci, a mnogi su osuđeni na kazne doživotnog zatvora.

Autor: Srna

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.