Šveđani dobijaju brošure s uputstvima u slučaju rata

Izvor: Radio 021, 22.Maj.2018, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šveđani dobijaju brošure s uputstvima u slučaju rata

Švedska vlada je predstavila brošuru koja građane treba da pripremi za eventualni rat, prirodnu katastofu ili sajber napad.

Brošura je objavljena u vreme rastućih tenzija između Rusije i zapadnih saveznika. Pod naslovom "Ako dođe kriza ili rat", brošura na 13 jezika daje savete o pronalasku skloništa, čuvanju hrane i pouzdanim izvorima informacija. Biće poslata na adrese 4,8 miliona Šveđana od 28. maja do 3. juna.

"Iako je Švedska sigurnija od mnogih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << drugih država, pretnja postoji", rekao je Dan Eliason, šef švedske civilne zaštite koja je izdavač brošure.

Poslednji put je slična brošura štampana 1961. godine u vreme Hladnog rata.

Autor: Fena

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

OVA EVROPSKA ZEMLJA SE SPREMA ZA RAT: Na adrese 4,8 miliona domaćinstava stigli leci s uputstvima za preživljavanje MORAMO BITI SPREMNI

Izvor: Kurir, 22.Maj.2018

Švedska vlada počela je da šalje brošure na adrese 4,8 miliona domačinstava s uputstvima "u slučaju rata".

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.