Izvor: Radio 021, 02.Maj.2021, 17:34

Sve više foka na belgijskim plažama, tome doprinela dva faktora

Tokom 2020. godine na belgijskim plažama viđeno je oko 1.900 foka, a već nekoliko godina šetačima više nije neobično da vide ove životinje, preneo je portal "Fokus na Belgiju".

Prema poslednjem izveštaju belgijskog Kraljevskog instituta za prirodne nauke o morskim sisarima, foke su sve prisutnije na belgijskoj obali i to zahvaljujući dva faktora.

Prvi faktor je zabrana trgovine i uvoza kože i drugih proizvoda od foke koja je u Evropskoj uniji uvedena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od 2009. godine.

Drugi faktor je postepeno poboljšanje životne sredine, jer je ograničen nivo emisije štetnih gasova i tečnosti iz brodova.

Naučnici su takođe ukazali na smanjenje otrovnih industrijskih jedinjenja koja se ispuštaju u more. Poboljšanje kvaliteta vode ima pozitivne posledice na morski život.

Mladunci se zimi često viđaju na obali jer ne mogu da se upuste u morsku avanturu dok ne dobiju dovoljno masnoće i ne izgube krzno koje imaju na rođenju, dodao je belgijski portal.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.