Svaki sedmi školarac boluje od astme

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2009, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaki sedmi školarac boluje od astme

NOVI SAD - U osnovnim školama u Srbiji ovog septembra biće organizovane edukativne radionice o prevenciji dečje astme. Cilj akcije je da se u javnosti podigne nivo svesti o ovom oboljenju čiji simptomi se, prema naučnim istraživanjima, pogoršavaju u septembru.

Ambrozija, polen, klima, aerozagađenja, prašnjave knjige, ali i stres od škole i brza hrana samo su neki od uzroka napada, izjavila je za RTV doktorka Mila Hadnađev, specijalista pedijatrije.

Svako sedmo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << školsko dete živi sa ovom respiratornom bolešću. Ona jednako opretećuje roditelje, koliko i decu, kao i ceo zdravstveni sistem, što dodatno ukazuje na neophodnost prevencije, ističu u Društvu za prava dece s astmom, koje je organizator ove akcije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.