Izvor: Radio 021, 09.Apr.2020, 11:33

Sutra počinje najduži policijski čas do sada, trajaće 60 sati

Policijski čas biće produžen i trajaće od petka od 17 sati do ponedeljka u pet ujutru, što je 60 sati u kontinuitetu.

U pitanju je najnovija mera koju je pripremila Vlada Srbije kako bi se suzbilo širenje epidemije virusa korona.

Iako je bilo reči da bi policijski čas mogao da bude uveden za Beograd i Niš kao najveća žarišta, on će važiti za celu zemlju.

Kada je reč o penzionerima, koji su prošlog vikenda mogli da idu u prodavnicu u subotu u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << jutarnjim terminima, on je u susret predstojećem vikendu promenjen. Prema najnovijoj odluci, oni će nabavku moći da obave dan ranije, u petak, u periodu od 4 do 7 časova ujutru.

Mera potpune zabrane kretanja za vikend neće važiti za poljoprivrednike koji će moći da obavljaju radove na svojim imanjima. Odnosno, od srede posle podne, dozvole za kretanje u vreme policijskog časa mogu da se dobiju elektronski i za njih mogu da apliciraju privrednici, poljoprivrednici i građani koji brinu o drugima.

Građani će svoje kućne ljubimce moći da izvedu svakog dana od 23 do 1 čas posle ponoći, a subotom i nedeljom od 8 do 10 časova ujutru.

Nove mere donose se kako se približava "pik" epidemije, koji stručnjaci predviđaju uoči Uskrsa, koji ove godine za katolike pada 12, a pravoslavce 19. aprila. Da li će uoči ovog praznika dodatno biti pooštrene mere, krizni štabovi procenjivaće narednih dana.

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je 65 osoba preminulo od posledica virusa korona, dok je 2.666 zaraženih.

Zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević kaže za RTS da epidemija ne može da traje večno i da se vidi kraj kroz nekoliko nedelja, ali dodaje da, međutim, uvek postoji ono "ali", jer situacija može brzo da se promeni.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.