Izvor: Radio 021, 02.Okt.2020, 10:07

Sumorna statistika: U 20 opština u Srbiji nije prodat nijedan stan, u Ljigu tako već dve godine

U 20 opština i gradova širom Srbije u prvoj polovini godine nije prodat nijedan stan, dok je u desetak prodat samo po jedan.

Nijedan stan od januara do juna ove godine nije prodat u Baču, Bačkom Petrovcu, Beloj Palanci, Bosilegradu, Vladimircima, Doljevcu, Žabarima, Žitorađi, Kniću, Ražnju i Osečini. Na tržištu nekretnina nijedna transakcija nije obavljena ni u Bojniku, Dimitrovgradu, Merošini, Malom Crniću niti u Novoj Crnji.

U Ljigu nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << potpisan nijedan kupoprodajni ugovor za stan ni ove, ni prošle godine, pišu "Večernje novosti" pozivajući se na podatke Republičkog zavoda za statistiku.

Sumorna statistika tržišta nekretnina van velikih gradova otkriva i da u Beloj Palanci 40 godina nije izgrađen nijedan stan namenjen komercijalnim kupcima, već samo za zbrinjavanje raseljenih.

U Golupcu, sa druge strane, nije prodat nijedan stan u zgradi, ali se beleži tražnja za kućama sa okućnicom i vikendicama.

U 10 opština za prvih šest meseci ove godine prodat je samo po jedan stan, a u dva mesta kvadrat je koštao manje od 100 evra - u Krupnju 83 evra, a u Malom Iđošu 98 evra. U prvoj polovini godine prodat je i po jedan stan u Batočini za 102 evra po kvadratu, dok je u Gadžinom Hanu kupac kvadrat platio dva evra više.

Po jedna stambena jedinica prodata je i u Svrljigu, Babušnici, Varvarinu, Žagubici i Opovu.

Autor: Novosti/FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Sumorno tržište nekretnina u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2020

U 20 opština i gradova širom Srbije u prvoj polovini godine nije prodat nijedan stan, dok je u desetak prodat samo po jedan...Na tržištu nekretnina nijedna transakcija nije obavljena ni u Bojniku, Dimitrovgradu, Merošini, Malom Crniću niti u Novoj Crnji...U Ljigu nije potpisan nijedan kupoprodajni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.