Suđenje za nasumičnu pucnjavu u Petrovaradinu: Čeka se psihološko veštačenje

Izvor: Radio 021, 20.Okt.2018, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje za nasumičnu pucnjavu u Petrovaradinu: Čeka se psihološko veštačenje

U nastavku suđenja Milošu Mariću (33) iz Petrovaradina, koji se tereti da je marta 2015. iz nelegalnog oružja nasumično ispaljivao hice na kuće i automobile u naselju Bukovački do u Petrovaradinu, svedočio je Nedeljko Đorđević, jedan od građana na čije kuće je pucano.

- Čuo sam pucnjeve, a zatim prasak, razbio se prozor. Supruga i ja smo se uplašili, jer nikome ništa nisam dužan, niti sam nešto ružno učinio da bi iko imao razloga da puca na našu kuću. Tri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << metka su pogodila zid, jedan je prošao kroz prozor dečje sobe i završio u parketu poda - rekao je Đorđević.

Kako prenose "Novosti", Asad Isaku, policajac koji je s kolegama pretresao Marićevu kuću, izjavio je da su u sobi na spratu zatekli Miloša kako spava. U torbici na komodi pored kreveta nalazio se pištolj, a u šaržeru je bilo metaka.

- U tom delu kuće smo pronašli još municije, oružja i štapina. Daljim pretresom u dvorištu, iza pomoćnih prostorija, u gepeku "golfa 2" otkrili smo automatsku pušku umotanu, koliko se sećam, u ćebe. U dvorištu je bio i veliki pas, koji je napao jednog kolegu, pa je u pomoć pozvana Žandarmerija, kako bismo mogli da uđemo i u pomoćne prstorije - ispričao je Isaku.

Svedok Nemanja Đorić rekao je da je prilikom povratka kući te večeri, oko 21 sat, sreo osobu s fantomkom na glavi, u crnim farmerkama i sivim patikama, koja nije imala ništa u rukama.

- Ta osoba je po konstituciji bila niža i mršavija od Marića, koga inače poznajem - naveo je, dodajući da je dva-tri minuta kasnije čuo dva-tri pucnja.

Prema rečima Elme Bjelice, 12. marta pre tri godine, u 22:20h, ona i suprug su čuli pucnjavu, ali nisu proveraili šta se dešava. Ujutru su videli da je neko pucao u njihov automobil na parkingu.

Nastavak suđenja je odložen na neodređeno vreme, jer će Marić biti podvrgnut dodatnom psihološkom veštačenju.

Podsetimo, pucnjava je počela 12. marta 2015, a na meti se našlo pet kuća i dva automobila. Hici su ispaljeni iz pištolja, a samo u jednom slučaju korišćena je automatska puška.

Na početku suđenja u Višem sudu, u februaru, on je izjavio da će se braniti ćutanjem. Postupak je najpre vođen pred Osnovnim sudom, ali je u septembru 2017. prešao u nadležnost Višeg suda, jer je zbog izmene Krivičnog zakona i povećanja zaprećene kazne za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja nadležna viša sudska instanca. Sada je za to krivično delo predviđena kazna od dve do 12 godina zatvora.

Autor: Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.