Suđenje novinarima KRIK-a odloženo, ministar Popović nije došao

Izvor: Radio 021, 26.Sep.2018, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje novinarima KRIK-a odloženo, ministar Popović nije došao

Suđenje novinarima KRIK-a po jednoj od četiri tužbe ministra Nenada Popovića odloženo je jer se ministar nije pojavio u sudu zbog, kako je rečeno, njegove službene posete Rusiji.

Ovo je drugi put da se suđenje po Popovićevim tužbama odlaže zbog njegovog putovanja u Rusiju.

KRIK je objavio da je Popović danas trebalo da bude saslušan, ali pošto je sudu dostavljen dopis Vlade Srbije da je u službenoj poseti Rusiji, suđenje je odloženo za decembar. Osim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Popovića, sud je trebalo da sasluša i glavnog i odgovornog urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića.

Tužba po kojoj je trebalo da se održi današnje suđenje odnosi se na tekst "Netačno da Popović nema ofšor firme" u kom je KRIK preneo Popovićevo saopštenje i reagovao na njegove tvrdnje da ne poseduje takve firme.

KRIK podseća da ih je Popović tužio četiri puta zbog tekstova o njegovim ofšor poslovima koji su objavljeni u okviru međunarodnog projekta "Rajski papiri" i u svakom postupku je zatražio milion dinara kao naknadu za povredu ugleda i duševnu bol. Iako su advokati KRIK-a zatražili od suda da se svi postupci spoje u jedan, budući da se tužbe odnose na iste informacije, sud je to odbio pa su u toku četiri suđenja.

Autor: KRIK

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.