Izvor: Radio 021, 02.Feb.2021, 00:11

Sud vratio na posao nastavnicu koja je đacima pričala o litijama

Nastavnica Ivana Bulatović koja je u maju dobila otkaz u Osnovnoj školi "Sutjeska" u Danilovgradu, jer je objašnjavala đacima zbog čega se održavaju litije u Crnoj Gori, biće vraćena na posao.

Informacija je potvrđena portalu borba.me u Osnovnom sudu u Danilovgradu. Bulatovićeva je tužila školu i dobila tužbu, pa je ova obrazovna ustanova dužna da joj isplati 756 evra i da je vrati na posao.

Nastavnica je navela da je u OŠ "Sutjeska" bila zaposlena na neodređeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vreme kao profesor fizičkog vaspitanja i da je otkaz dobila navodno zbog zloupotrebe učenika u političke svrhe. Pojasnila je da je 27. januara prošle godine održala čas i da je deci pričala o pojavi diskriminacije u sportu, da bi u jednom trenu učenica upitala šta misli o trenutnim dešavanjima u zemlji.

"Odgovorila sam joj dajući joj svoj vrednosni sud, ne prisiljavajući nikog da tako misli", objasnila je Bulatovićeva.

Ukazala da je sporni audio-snimak napravljen nedozvoljeno, jer je odlukom škole zabranjeno korišćenje mobilnih telefona, međutim bez obzira na snimak, ona nije negativno uticala na učenike, niti među njima izazvala versku i nacionalnu netrpeljivost.

Portal podseća da je nastavnica Ivana Bulatović u maju dospela u žižu javnosti, kada su mediji objavili da je dobila otkaz jer je navodno učila decu da crnogorska nacija i crkva ne postoje. Bulatovićeva je tada rekla da su joj reči izvrnute iz konteksta i da je naišla na medijsku hajku.

Autor: borba.me

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.