Izvor: Radio 021, 11.Apr.2021, 13:39

Stanovnici Bačkog Monoštora čekaju pijaću vodu i završetak radova na fabrici za preradu vode

Radovi na izgradnji fabrike za preradu vode u Bačkom Monoštoru su u toku i biće završeni u planiranim rokovima, najavili su nadležni.

Postrojenje za preradu vode za piće radiće po principu zatvorenog sistema, gde je celokupan proces zaokružen i gde se ni jedna kap vode ne odbacuje već ponovo vraća u sistem na preradu, a ovakav sistem se, prema rečima direktora JKP "Vodovod" Bezdan Dejana Kubatova po prvi put primenjuje u Srbiji.

"Fabrika za preradu vode >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Bačkom Monoštoru je u samom finišu posla. Ostalo nam je još nekih realno mesec – mesec i po dana ozbiljnog posla, nakon toga ćemo ulaziti u finiš gde ćemo vršiti ostale pripreme za puštanje u rad. Završetak radova, što se mehanike tiče i što se tehnologije tiče, očekujemo krajem aprila ili početkom maja, nakon toga ćemo početi sa tehničkim pripremama za puštanje u rad i sa probama rada", rekao je u petak Kubatov.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković istakao je da radovi idu dobro i da će svi rokovi koji su zadati biti ispoštovani.

"Mi iskreno očekujemo da bi početkom juna trebalo da krene da se ova prečišćena voda pušta u sistem i da konačno stanovnici Bačkog Monoštora dobiju pijaću vodu. Ove godine dobili smo i sredstva za buster stanicu u Staparu od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i očekujemo da će krenuti radovi na izgradnji ove buster stanice, te da će, pored građana Monoštora, i građani Stapara i Doroslova konačno dobiti pijaću vodu u svojim naseljenim mestima", poručio je Ratković.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.