Srušio se zid na mestu nekadašnje ambasade SAD, poginuo radnik

Izvor: Radio 021, 29.Avg.2018, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se zid na mestu nekadašnje ambasade SAD, poginuo radnik

Muškarac star 56 godina preminuo je od posledica povreda zadobijenih nakon obrušavanja zida na gradilištu između ulica Sarajevske i Kneza Miloša u Beogradu, na mestu nekadašnje ambasade SAD, potvrđeno je u Hitnoj pomoći.

"Jedna osoba je preminula od posledica povreda zadobijenih nakon obrušavanja zida na gradilištu između ulica Sarajevske i Kneza Miloša u Beogradu", rekao je Mirko Lutovac iz Hitne pomoći.

Kako su za N1 rekli građani koji su bili svedoci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nesreće,u trenutku rušenja zida u blizini su se nalazila trojica radnika, od kojih je jedan završio pod ruševinama i preminuo.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da investitor ima sve neophodne dozvole i da je prema nadzoru koji je izvršila gradska inspekcija, poštovao sve propise.

Podsetimo, na mestu bivše američke ambasade u centru Beograda, investitori iz Izraela grade luksuzni stambeni kompleks.

Kako piše "Blic", parcelu na mestu stare američke ambasade su u septembru 2016. godine kupile izraelske firme "Yoši Avrahami" i "Almogim holdings", a rušenje je počelo sredinom prošle godine. Najpre su srušeni objekti u Sarajevskoj ulici, a novi objekat iz Ulice kneza Miloša je prema najavama trebalo da ostane sačuvan kako bi se zadržao "duh ove ulice".

Investitori su na samom početku radova najavili izgradnju podzemnog parkinga za oko 500 vozila, 220 luksuznih stanova, mini naselje sa nekoliko podzemnih vinarija, ali i restorana, mada nije bila isključena ni gradnja hotela.

Investitori su na gradilištu uposlili domaće građevinske firme i koriste materijal proizveden u Srbiji.

Stambeno-poslovni kompleks u Kneza Miloša trebalo bi, prema najavama, da bude završen do 2019. Investitori su najavili da će stanove prodavati i tokom gradnje, ali će se prvi kupci stanova u njih useliti tek po dobijanju upotrebne dozvole i uknjižbe.

Autor: N1, Tanjug, Blic

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Radnik poginuo u rušenju zida na mestu bivše ambasade SAD, naložena vanredna kontrola gradilišta

Izvor: Radio 021, 29.Avg.2018

Muškarac star 56 godina preminuo je od posledica povreda zadobijenih nakon obrušavanja zida na gradilištu između ulica Sarajevske i Kneza Miloša u Beogradu, na mestu nekadašnje ambasade SAD, potvrđeno je u Hitnoj pomoći..."Jedna osoba je preminula od posledica povreda zadobijenih nakon obrušavanja...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.