Izvor: Radio 021, 22.Jan.2019, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se ruski bombarder, poginula trojica pilota

Nadzvučni bombarder Tupoljev-22M3, koji može da nosi nuklearno oružje, srušio se na severu Rusije prilikom pokušaja sletanja u snežnoj oluji, poginula su dva od četiri člana posade, dok je treći u bolnici podlegao povredama, saopštili su iz Ministarstva odbrane, tvrdeći da letelica u trenutku nesreće nije prenosila oružje.

Treći član posade kasnije je podlegao povredama u bolnici, prenele su ruske novinske agencije. Četvrti član posade je preživeo nesreću. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Nesreća se dogodila u Murmanskoj oblasti, kada je avion iz doba Sovjetskog Saveza pokušao sleteti na aerodrom kod grada Olenogorska tokom snažne snežne oluje praćene jakim vetrom.

Letelica se raspala i zapalila prilikom kontakta s pistom.

Autor: Fonet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.