Srpsko-crnogorski dijalozi i izložba u KCNS

Izvor: Radio 021, 12.Sep.2017, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpsko-crnogorski dijalozi i izložba u KCNS

U Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada danas je otvorena izložba umetničkih radova Nenada Šoškića i Ivana Šuletića, u sklopu Festivala savremene umetnosti "Dunavski dijalozi".

Na "Dunavskim dijalozima" se umetnici dovode u dijaloški odnos, a ove godine se uporedno predstavljaju istaknuti umetnici iz Crne Gore i Srbije. U prethodnim izdanjima festivala održani su srpsko-mađarski, srpsko-austrijski i srpsko-slovenački dijalozi.

Ambasador Crne Gore u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Branislav Mićunović i direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović saglasili su se o neophodnosti prijateljstava, saradnje i dijaloga. Novosadski KC neguje odlične odnose sa KIC "Budo Tomović" iz Podgorice, a ambasador Mićunović je predložio da se u toku naredne godine upriliči niz panel diskusija na temu intenziviranja prijateljstva i dobrih odnosa dve zemlje.

Izložba u Likovnom salonu će biti postavljena do 25. septembra, a kustos ove izložbe je Sava Stepanov.

U okviru "Dunavskih dijaloga" publika može videti i ove programe:

Umetnost i estetika intimnog

(Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića)

Danube Art Flags

(pešačka zona, ulice Zmaj Jovina i Dunavska)

Srpsko-crnogorski umetnički dijalozi

(Galerija Bel Art, Mali likovni salon, Galerija SULUV-a, Galerija Kulturnog centra Novog Sada)

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.