Izvor: Radio 021, 13.Jul.2019, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski preduzetnici treba da se pripreme za plasiranje robe na inostrano tržište putem e-trgovine

U Ministrastvu trgovine Srbije predviđaju da će se do 2030. godine čak 85 odsto preduzeća baviti e-trgovinom te koristiti tehnološke potencijale za ekonomski progres i plasirati robu i usluge i na inostrano tržište nephodno je da se Srbija za to pripremi.

Među stvarima koje sada u inostranstvu naručuju iz Srbije su opanci za KUD-ove širom sveta, pecaroški pribor, tašne za laptopove sa narodnim motivima, i slično, piše Dnevnik.

Nadležni su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << primetili da je je neophodno ojačati naše ljude u domenu znanja u oblasti elketronske trgovine. Zato je pre nekoliko meseci Ministarstvo trgovine,turizma i telekomunikacija formiralo stručnu grupu koja koja radi na Akcionom planu za unapređenje elektronske trgovine kod nas.

O tome  kako pospešiti naša mala preduzeća i preduzetnike da izađu na tržište kada već vide da su i te kako konkurentni počasni predsednik Unije poslodavca Srbije Nebojša Atanacković kaže:

"Naši privrednici često ne poznaju propise na tržištima gde mogu da izađu i konkurentni su. Istovremeno nemaju logisitku koja je dostupna velikim preduzećima.Tu bi mogla da im pomognu strukovna udruženja posebno klasteri da znaju koji sertifikati ili drugi uslovi vladaju na tržištima i u državama za koje su zainteresovani", zaključuje Atanacković.

Autor: Dnevnik

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.