Srpski kulturni centar u Morahalomu gotov do kraja 2018, gradiće se mađarski kc na Paliću

Izvor: Radio 021, 18.Sep.2018, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski kulturni centar u Morahalomu gotov do kraja 2018, gradiće se mađarski kc na Paliću

Srpski kulturni centar u Morahalomu, u Mađarskoj, biće gotov do kraja ove godine.

Vrednost projekta, čiji je vodeći partner u našoj zemlji Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, iznosi 3,7 miliona evra, obezbeđenih iz evropskih fondova. Projekat se realizuje u organizaciji Evroregionalne agencije DKMT u cilju razvoja sveobuhvatne kulturne i turističke strategije za ceo mađarsko-srpski pogranični region, te je u planu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izgradnja mađarskog objekta iste namene i na subotičkom Paliću.

"Sudeći po dinimici i kvalitetu radova u fazi građenja ovog objekta, koju smo danas zatekli na terenu, sasvim je sigurno da će vreme izgradnje biti izvedeno tačno prema planu projekta, a to znači do januara 2019. godine", izjavio je pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić tokom obilaska gradilišta i najavio polaganje kamena temeljca za mađarski kulturni centar na Paliću za dve sedmice.

Gradonačelnik Morahaloma Zoltan Nogradi izjavio je da će, pored kulture koja čini najveću poveznicu među različitim nacijama, kulturni centar "Kolo" biti stecište ekonomskih, privrednih i diplomatskih susreta, i služiće na dobrobit svim građanima u ovom pograničnom području.

Kulturni centar gradi se u sklopu projekta "Colourfull Cooperation" kroz INTERREG-IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.