Izvor: Radio 021, 04.Avg.2020, 07:07

Srbija u Rači obeležava dan sećanja na stradale u "Oluji"

Dan sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji "Oluja" biće obeležen danas u Rači.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pre nekoliko dana najavio da će Srbija i Republika Srpska 4. avgusta zajedno obeležiti progon 250.000 Srba iz Hrvatske.

"Obeležićemo, bez prisustva velikog broja ljudi, tamo gde smo to učinili prvi put zajedno 2015, na Rači, gde ćemo postaviti i spomen-obeležje. Na tom mestu, kada bude izgrađen most, koji je najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << broj izbeglica na traktorima prešao, napravićemo, zajedno sa RS, spomen-park", rekao je predsednik Srbije.

Pored državnog vrha Srbije, obeležavanju u Rači, kao predstavnici Srba u Hrvatskoj, prisustvovaće deca iz kolone, koja su pre 25 godina prešla u toj koloni u Srbiju, a onda su se, nakon nekoliko godina vratili i sada tamo žive.

Predsednik SDSS Milorad Pupovac rekao je Tanjugu da će u Rači biti četvoro mladih, među kojima i Anja Šimpraga, poslanica u Saboru, dok su ostali predsednici opština ili zamenici predsednika opština u kojima Srbi imaju relativnu većinu ili je u njima najveći broj Srba koji žive u Hrvatskoj.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas se u Rači obeležava stradanje Srba u Oluji: "Na mestu gde je najveći broj izbeglica prešao, izgradićemo SPOMEN PARK"

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2020

Komemoraciji će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić..Dan sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji "Oluja" biće obeležen danas u Rači, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić...Vučić je pre nekoliko...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.