Izvor: Radio 021, 18.Avg.2020, 20:03

Srbija postavlja žičanu ogradu na granici sa Severnom Makedonijom

Srbija je na granici sa Severnom Makedonijom kod Preševa počela da postavlja žičanu ogradu, koja treba da onemogući eventualne masovne ilegalne prelaske granice, potvrđeno je Radiju Slobodna Evropa (RSE) u lokalnoj samoupravi u Preševu.

Šćiprim Arifi, predsednik opštine Preševo na jugu Srbije rekao je za RSE da je izgradnja žičane ograde deo dogovora sa Evropskom unijom (EU).

"Mislimo da je ograda u funkciji dodatnog osiguranja granica zemalja van >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << EU od izbeglica, koje će eventualno ponovo masovno krenuti takozvanom Balkanskom rutom", rekao je Arifi.

Beležimo povećan broj pushbackova prema Makedoniji, a prema svedočenjima migranata na terenu na jugu Srbije. Ljudi posle četvrtog ili petog puta uspevaju da uđu u Srbiju i sa juga nastave dalje. Ubrzano se i nastavljaju radovi na postavljanju ograde prema Severnoj Makedoniji. pic.twitter.com/OUMHTfhlh9

— Azil u Srbiji Asylum Protection in Serbia (@APC_CZA) August 13, 2020

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.