Izvor: Radio 021, 20.Dec.2018, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija formira listu osoba povezanih sa terorizmom

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici rešenje o stavljanju na listu označenih lica za koja se sumnja da su povezana sa terorizmom.

Ta lista će se formirati po predlogu nadležnih državnih organa, na osnovu opravdanog uverenja da je lice terorista, da finansira terorizam, da je uključeno u aktivnosti terorističke grupe ili sprovođenje terorističkog akta, odnosno da je u vezi sa širenjem oružja za masovno uništenje.

Članovi Vlade usvojili su Zaključak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << o obavezi usklađivanja modela administrativnih procedura za obavljanje poverenih poslova.

Ovim zaključkom obavezuju se ministarstva u čijoj je nadležnosti rad lokalnih samouprava, da najkasnije tri dana od dana početka primene propisa ažuriraju postojeće i izrade nove modele administrativnih postupaka.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samopuprave i Stalna konferencija gradova i opština pružiće tehničku i savetodavnu podršku nadležnim ministarstvima, kako bi se blagovremeno ažurirali modeli i objavili na Internet prezentacijama, ističe se u saopštenju nakon sednice Vlade Srbije.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.