Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine do nedelje na Spensu

Izvor: Radio 021, 17.Maj.2018, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine do nedelje na Spensu

Osma Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine otvorena je danas na Spensu.

To je najmasovnije pokrajinsko školsko takmičenje u kojem učestvuju učenici osnovnih i srednjih škola.

Traje do 20. maja, a učenici se takmiče u atletici, košarci, stonom tenisu, plivanju, rukometu, fudbalu, basketu 3 na 3, streljaštvu, karateu, džudou, sportskoj gimnastici, malim olimpijskim igrama, odbojci i ritmičkoj gimnastici. Takođe, biće organizovane stručne tribine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kvizovi, kao i zabavni program.

- Ovo za mene predstavlja najveći sportski događaj ove godine u Novom Sadu. Svaka čast i evropskim i svetskim prvenstvima i međunarodnim takmičenjima, ali ovo je za nas prava olimpijada. Preko četiri i po hiljade učenika je došlo da se bavi sportom, da se takmiči i druži. To je zalog za budućnost naše države i ponosan sam na sve škole koje učestvuju, na sve mlade Bačvane, Banaćane i Sremce - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i poželeo svim takmičarima sportsku sreću.

Prva Olimpijada održana je 1970. godine u Novom Sadu. Na inicijativu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, a u organizaciji Saveza za školski sport, 2014. godine, 25 godina od poslednjeg SOŠOV-a, manifestacija je obnovljena i održana u Somboru.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.