Izvor: Luftika.rs, 12.Jul.2019, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Splićanka sa srpskom i Novosađanka sa hrvatskom zastavom prošetale Tvrđavom

Zajedničke fotografije dve devojke obučene u hrvatsku i srpsku zastavu na Exit festivalu, izazvale su oduševljenje na društvenim mrežama.
U pitanju su Jelena iz Novog Sada, koja je došla obučena u majicu sa šahovnicom, kao i Iris iz Splita, koja je za svoj festivalski autfit odabrala zastavu Srbije.
Dejan je pre 14 godina pao sa Tvrđave tokom Exita. Sada ima jasnu poruku za sve posetioce
Obe su za ovaj simboličan čin dobile aplauz gde god bi se pojavile na Petrovaradinskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << tvrđavi, a upravo EXIT festival je ranije ove godine pokrenuo veliku regionalnu akciju #SHARELOVE, inspirisan hrabrim aktom Jura Zubčića iz Zadra koji je ispravio grafit nacionalne mržnje u natpis koji poziva na ljubav prema komšijskom narodu.
Exitova zapažena društvena kampanja je za cilj imala upravo širenje ljubavi, tolerancije i održavanje dobrih susedskih odnosa, a u njoj su inspiraciju pronašle upravo ove dve devojke koje su na festival došle obučene u zastave susednih zemalja!
Izazvale su pažnju gde god su se pojavile, a, kako Jelena objašnjava, na ovu ideju došle su zajedno: „Iris i ja imamo isti stav po pitanju tih stvari, volimo se baš zbog toga ko smo i smatramo da bi i ostali ljudi trebalo tako da se ophode jedni prema drugima. Zar je uopšte bitno ko je odakle, ko koga voli, bitna je osoba, a pogotovo mi mladi treba da se oslobodimo tih okova i granica“, rekla je Jelena.
Na Exit se može nekako uneti droga, ali voda nikako!
Jelena je otkrila i da su se sjajno provele na festivalu: „Iris je ovo prvi festival i oduševljena je, pritom je slušala svoj omiljeni bend The Cure, meni je ovo treći Exit i naravno provela sam se i više nego prelepo, svitanja uz drage ljude na Dance Areni i taj divan osećaj ne mogu tako lako da se opišu. U našem društvu se ne gleda ko je koje nacionalnosti, niti pravimo bilo kakve razlike po pitanju bilo čega! Želimo da pošaljemo poruku da konačno treba da se gleda u budućnost, a ne u prošlost i da treba da učinimo da se više nikada ne dogodi onako nesto strašno kao što je rat jer smo isti! Verujemo da ne treba da osuđujemo ljude na osnovu bilo koje razlike! Stop mržnji, širimo ljubav!“, poručila je Jelena.
Jelena i Iris dobile su od organizatora Exita ulaznice za Sea Dance festival, koji će biti održan od 30. avgusta do 1. septembra na plaži Buljarica u Budvi, kako bi nastavile da šire ljubav i toleranciju po celom regionu!
EXIT završen u sunčanom finalu na istorijskom vrhuncu festivala, kroz fotografije i snimke koji su ga obeležili

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Fotografija Splićanke sa srpskom zastavom i Novosađanke u "šahovnici" obišla region

Izvor: Radio 021, 12.Jul.2019

Fotografija Iris iz Splita, koja je ogrnuta srpskom zastavom, i Jelene iz Novog Sada, koja je obukla majicu sa "šahovnicom", izazvala je veliki broj pozitivnih reakcija na društvenim mrežama...Slika je napravljena tokom Exit festivala, koji je ove godine pokrenuo regionalnu kampanju #Sharelove, inspirisanu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.