Izvor: Radio 021, 21.Avg.2019, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spajdermen, Marvel i Dizni: Osvetnici ostaju bez najmlađeg superheroja

Osvetnici ostaju bez najmlađeg člana zbog prekida saradnje dva filmska studija.

Alamy

Čini se da više nećemo viđati Spajdermena u novim Marvelovim filmovima jer dva filmska studija, Soni i Dizni, ne mogu da se dogovore oko korišćenja lika.

Prava na korišćenje lika Spajdermena drži Soni - i puzač po zidovima je mogao da se pojavljuje u filmovima poput Osvetnici: Kraj igre zbog dogovora koji je bio postignut između Sonija i Marvel studija - koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je u vlasništvu kompanije Dizni.

Iz kompanije Soni poručuju da su „razočarani" zbog prekida saradnje, kao i da se nadaju da će se stvari „možda promeniti u budućnosti".

Na Tviteru su se iz Sonija zahvalili predsedniku Marvel studija Kevinu Fajgiju na „savetima i pomoći".

https://twitter.com/SonyPictures/status/1164036827667238912

Fajgi je imao glavnu kreativnu ulogu u stvaranju poslednja dva filma o Spajdermenu, u kojima čuvenog superheroja tumači glumac Tom Holand. Fajgi je uspešno uključio najmlađeg člana Osvetnika u Marvelov filmski univerzum (MCU) vredan više milijardi dolara.

Šta se dešava sa Spajdermenom?Getty ImagesTobi Megvajer je glumio Spajdermena u prva tri Sonijeva filma

Komplikovano je.

Spajdermen je Marvelov strip junak - ali 1999. godine, iz kompanije Soni su kupljena prava na pojavljivanje ovog superheroja na filmu.

Filmski studio Soni je sam snimio pet filmova sa Spajdijem - tri sa Tobijem Megvajerom i dva sa Endru Garfildom u glavnim ulogama.

Studio se 2015. godine dogovorio sa Diznijem i Marvelom da uvede Pitera Parkera i njegov alter-ego u MCU.

Dogovor je značio da će Dizni učestvovati u produkciji i deliti zaradu od filmova u kojima se pojavljuje Spajdermen.

Spajdermen se pojavljuje u pet Marvel filmova:

Kapetan Amerika: Građanski rat Spajdermen: Povratak kući Osvetnici: Rat beskraja Osvetnici: Kraj igre Spajdermen: Daleko od kuće

Džeremeni Rener, glumac koji tumači lik Oka Sokolovog u Marvelovim filmovima, na Instagramu je zatražio da Spajdermen ostane deo Marvelovog sveta.

https://www.instagram.com/p/B1aLBNZDPOl/

Sajt Dedlajn je objavio da u proteklih nekoliko meseci Dizni i Soni „nisu uspeli" da se dogovore oko novih uslova za finansiranje budućih filmova.

Mnogima nije promaklo da na poslednjem Komikonu uopšte nisu najavljeni novi Spajdermen filmovi za Fazu četiri.

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.