Sombor: Poslednja šansa za registraciju stambenih zajednica

Izvor: Radio 021, 21.Jan.2018, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sombor: Poslednja šansa za registraciju stambenih zajednica

Zakonski rok za registraciju stambenih zajednica istekao je 12. decembra 2017. godine.

Stanari koji organe upravljanja nisu izabrali u propisanom roku imaće mogućnost da to učine u naknadnom roku koji će odrediti komunalni inspektor prilikom obilaska zgrade radi provere o upisu u Registar stambenih zajednica, naglasila je gradska uprava Sombora.

Samo u slučaju da stanari ni u naknadnom roku ne izaberu organe upravljanja, Odsek za imovinsko-pravne i stambene poslove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << će imenovati  profesionalnog upravnika sa liste koja se vodi u Registru profesionalnih upravnika.

"Cilj Zakona o stanovanju i održavanju zgrada nije uvođenje prinudnih upravnika, već ostvarivanje javnog interesa kroz unapređenje uslova stanovanja građana. Zbog toga i Gradska uprava, putem nadležnog Odseka, i dalje prima prijave za registraciju stambenih zajednica", poručuju u upravi.

Obrasci potrebni za upis zgrada u registar stambenih zajednica dostupni su na pisarnici Gradskog uslužnog centra, Trg cara Uroša 1, Sombor. Uz prijavu je potrebno priložiti i zapisnik sa sednice skupštine stanara sa odlukom o određivanju upravnika stambene zajednice, kao i dokaz o uplati 309,00 dinara na ime administrativne takse za registraciju.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.