Izvor: Radio 021, 30.Mar.2020, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solidarno za sve: Prikupljanje priloga za prodavce magazina "Liceulice" i korisnike kluba "Kompas"

Prikupljanje priloga u obliku namirnica, zaštitne opreme i sredstava za higijenu za prodavce magazine "Liceulice" i korisnike kluba "Kompas", održaće se u sredu, 1. aprila od 11 do 13 časova u prostoru "Patrije" u Kraljevića Marka 1.

"Zbog nastale situacije sa virusom korona svima nam je teško, ali postoje oni posebno ranjivi koji zavise od naše solidarnosti. Ljudi kojima Patrija pruža podršku (prodavci magazina Liceulice i korisnici kluba Kompas) su trenutno u vrlo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nepovoljnoj situaciji te im svaka pomoć veoma znači", navodi se u najavi događaja.

Kako nemaju svi adekvatne uslove za pripremu i skladištenje hrane, namirnice bi trebalo da budu konzervirane i nekvarljive. Potrebne su još maske, rukavice, sredstva za ličnu higijenu i dezinfekciona sredstva.

U periodu prikupljanja biće prisutna dva predstavnika udruženja, a kako je lokal ulični, donacija se može predati i ispred na otvorenom uz neophodne mere zaštite.

Posao prodavaca magazina "Liceulice" vezan je za ulicu, a zbog vanrednog stanja, policijskog časa i lične bezbednosti oni više ne mogu da ga obavljaju. Prodavci magazina "Liceulice" su, širom Srbije, korisnici domova za duševno obolele, beskućnike i druge građane koji nose teret socioekonomske ugroženosti.

Klub "Kompas" pruža podršku ljudima sa mentalnim poteškoćama.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.