Izvor: Radio 021, 17.Sep.2019, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smena direktora škole u Barajevu zbog nasilja nad učenicom

Direktor Srednje škole "Barajevo" Dobrivoje Jelić danas, 17. septembra biće smenjen, pišu "Novosti".

Njegovu smenu potpisaće ministar prosvete Mladen Šarčević, što je i potvrdio "Novostima".

Jedan od razloga za smenu je i što Jelić nije odmah prijavio slučaj vršnjačkog nasilja, kada su dve tinejdžerke šamarale treću. Jedna od nasilnica, kao i žrtva, učenica je ove škole. Taj snimak nedavno je objavljen na društvenim mrežama, a protiv I. O. (15) i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << D. I. (14) pokrenut je vaspitno-disciplinski postupak. Moguća kazna je da budu izbačene iz škola. Takođe, podneta je i krivična prijava.

Zbog incidenta školu u Barajevu u ponedeljak su posetili prosvetna inspekcija, predstavnici tima za borbu protiv nasilja i predstavnici školske uprave. Osim ove, obišli su i Školu za dizajn tekstila, čiji je đak druga nasilna devojčica. Direktor ove škole Stanko Kiš kaže za "Novosti", da je odmah reagovao tim za prevenciju nasilja, kao i da će škola preduzeti sve predviđene korake.

Napad na maloletnu devojčicu oštro je osudila i poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i istakla da "obrazac ponašanja među tinejdžerima sve više postaje omalovažavanje, nasilno ponašanje, netrpeljivost i diskriminacija". Ocenila je ovaj slučaj predstavlja "ozbiljan alarm, pre svega nadležnim institucijama" - da se pozabave smanjenjem nasilja i prevencijom.

Autor: Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

SMENA DIREKTORA ŠKOLE U BARAJEVU Na teret mu se stavlja da je pokušao da prikrije nasilje, maltretirana devojčica još ne ide u školu

Izvor: Blic, 17.Sep.2019

Dobrivoje Jelić, direktor Srednje škole Barajevo, u kojoj su dve učenice prošle nedelje tukle svoju vršnjakinju, danas bi trebalo da bude smenjen.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.