Slučaj kantrimen: Milićev traži uslovni otpust, sud traži mišljenje o vladanju u zatvoru

Izvor: Radio 021, 19.Jul.2018, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj kantrimen: Milićev traži uslovni otpust, sud traži mišljenje o vladanju u zatvoru

Treći osnovni sud u Beogradu uputio je urgenciju požarevačkom zatvoru za dostavljanje mišljenja o vladanju Marka Milićeva (38) na izdržavanju zatvorske kazne, kako bi mogao da odluči o njegovoj molbi za uslovni otpust, koju je podneo 12. juna.

Portparol tog suda Igor Veličković precizirao je da je dopis suda kojim je zatraženo mišljenje o vladanju u Zabelu stigao 21. juna.

- Kako mišljenje nije dobijeno, sud je 17. jula zatvoru poslao i urgenciju za hitnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u dostavljanju traženog izveštaja, radi odlučivanja o podnetoj molbi za uslovni otpust - rekao je Veličković. On je napomenuo da će, nakon što dobije to mišljenje, vanraspravno veća suda zakazati ročište i doneti odluku o molbi Milićeva.

Milićev je osuđen na četiri i po godine zatvora jer je u julu 2014. godine autom "mini kantrimen" usmrtio Luku Jovanovića (21) na beogradskom Brankovom mostu, a potom pobegao sa lica mesta i iz države. Uhapšen je posle mesec i po dana bekstva u Kini i izručen Srbiji u kratkom roku.

Pošto je izdržao dve trećine kazne zatvora, ima pravo da traži uslovni otpust, a konačnu odluku doneće sud na osnovu mišljenja zatvora. U tom slučaju koji je izazvao veliku pažnju javnosti vozilo nije nikada pronađeno, a sumnja se da je "kantrimen" rastavljen na komade.

Kum Milićeva, Bratislav Vesović osuđen je na godinu dana zatvora, jer je krio Milićeva nakon nesreće i pomogao mu da sakrije kola. Što se tiče društva koje je sa Milićevim te večeri bilo u kolima, oni su još sredinom septembra 2014. godine osuđeni na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci, za koje su se nagodili sa tužilaštvom uz priznanje krivičnog dela.

Tamara Bogdanović je osuđena na 10 meseci kućnog zatvora, Milica Novaković na osam, Bojana Petrović na četiri meseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest meseci kućnog zatvora.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo "mini kantrimen". Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.