Izvor: Radio 021, 11.Sep.2019, 07:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sloga: Povećanje minimalca predstava za široke narodne mase i novo poniženje

Odluka Vlade o povećanju minimalca od naredne godine za 11,1 odsto, odnosno oko 3.000 dinara na mesečnom nivou je još jedna od predstava za široke narodne mase, ocenio je Sindikat "Sloga".

Kako navodi Sloga, u pitanju je novo poniženje celokupnog sveta rada i nastavak pojačane politike sistematskog uništavanja srpske privrede koja će ubrzo zbog ovakvih katastrofalnih odluka ostati i bez stručne i bez osnovne radne snage.

"Što se tiče izjave ministra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << finansija Siniše Malog posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta da je to 'najveće povećanje zarade ikada u Srbiji', odgovorno tvrdimo da je to još jedna od besmislica koju nam ova vlast servira, ovoga puta uz nesebičnu pomoć dobro plaćenog birokratskog sindikalnog aparata, koji godinama unazad kroz Socijalno-ekonomski savet dominira u sistemu nestručnosti, samovolje i legalizovane korupcije", istakla je Sloga.

Zaključuje da dok evropski svet ozbiljno kroz socijalno partnerstvo razmatra povećanje lične potrošnje kroz podizanje zarada u svojim privredama, "naše sindikalne kolege glumataju socijalni dijalog i razmatraju takozvanu potrošačku korpu čiju pravu vrednost nijedna vlada do sada nije utvrdila na relevantan i valjan način".

Podsetimo, Vlada Srbije odlučila je da minimalac od sledeće godine umesto sadašnjih 27.022 dinara bude 30.022 dinara. Ranije su pojedini sindikalci i ekonomisti isticali da bi minimalac trebalo da bude bar kao minimalna potrošačka korpa, odnosno oko 38.000 dinara.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Sloga: Odluka o minimalcu još jedna predstava za široke narodne mase

Izvor: Danas, 11.Sep.2019

Odluka Vlade o povećanju minimalca od naredne godine za oko 3.000 dinara na mesečnom nivou predstavlja novo poniženje celokupnog sveta rada i nastavak pojačane politike sistematskog uništavanja srpske privrede, ocenio je danas Udruženi sindikat Srbije "Sloga". Članak Sloga: Odluka o minimalcu...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.