Skupština Vojvodine pomaže projekat besplatne pravne pomoći

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Vojvodine pomaže projekat besplatne pravne pomoći

NOVI SAD - Potpredsednik Skupštine Vojvodine Siniša Lazić najavio je danas da će Skupština Vojvodine podržati projekat besplatne pravne pomoći najsiromašnijim slojevima stanovništva.

Lazarević se danas sastao sa predstavnicima institucija koje realizuju ovaj projekat- ombudsmanom Katalonije, Advokatskom komorom Vojvodine i pokrajinskim organima vlasti.

Kako se navodi u saopštenju pokrajinskog Sekretarijata za informisanje, društvena briga o najsiromašnijim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << građanima treba da bude jedan od prioriteta pokrajinske administracije.

"Pružanjem besplatne pravne pomoći takvim građanima omogućava se da oni dobiju adekvatnu pravnu zaštitu prilikom ostvarivanja svojih prava", rekao je Lazić.

On je apelovao na sve vojvođanske opštine da se uključe u Projekat pružanja besplatne pravne pomoći i da što pre formiraju Službe za besplatno pravno savetovanje i besplatno zastupanje građana pred sudovima.

"O rezultatima sprovođenja projekta, Skupština Vojvodine će upoznati i parlamentarce iz Katalonije koji bi trebalo da budu gosti pokrajinskog parlamenta u martu sledeće godine", najavio je Lazić.

Ugovore o sprovođenju ovog projekta na teritoriji Vojvodine potpisale su lokalne samouprave Ade, Bečeja, Čoke, Malog Iđoša, Nove Crnje, Novog Bečeja, Opova, Odžaka, Sremskih Karlovaca, Žitišta, Subotice, Bele Crkve i Titela. Kako piše u saopštenju, očekuje se da će isto učiniti i druge opštine početkom naredne godine.

Opštine uključene u projekat otvorile su Službe za besplatno pravno savetovanje građana koje su počele sa radom, dok je u drugoj fazi Projekta predviđeno da u tim opštinama počnu sa radom i Službe za besplatno zastupanje građana pred sudovima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.