Izvor: Radio 021, 23.Sep.2019, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Srbije o socijalnim kartama u oktobru ili novembru

Tokom jesenjeg zasedanja Skupštine Srbije, krajem oktobra ili početkom novembra, pred narodnim poslanicima naći će se i Zakon o socijalnoj karti građana.

Nakon njegovog usvajanja u parlamentu, ovaj pravni akt omogućiće nastavak realizacije druge faze izrade socijalnih karata u Srbiji, kaže za Tanjug ministar za rad Zoran Đorđević.

U sledećoj godini, dodaje, kada je reč o projektima resornog ministarstva, kreće se i u reorganizaciju mreže centara za socijalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rad u Srbiji.

U sferi socijalne zaštite, kaže Đorđević, biće učinjen niz pomaka pa se očekuje, kaže, i transparentnija raspodela novca iz narednog budžeta.

Za ovu godinu ministarstvu je namenjeno 114,9 milijardi dinara za redovne aktivnosti iz oblasti socijalne zaštite, finansijske podrške porodicama sa decom, borcima, osobama sa invaliditetom...Novim proračunom, koji će se pred poslanicima Narodne skupštine naći 2. oktobra, predviđena je cifra od 121,3 milijardi.

Deo tog novca, objašnjava ministar, dolazi iz ovogodišnje sume budžeta ministarstva rada. U pitanju je, kaže, samo korekcija sredstava s obzirom da se očekuje povećanje plata u narednom periodu.

"S obzirom da sada imamo dosta novca u budžetu i da je opredeljenje vlade i Ministarstva finansija da povećanje plata bude pre sledeće godine, moramo da se iskorigujemo u skladu s tim i tako smo uradili rebalans", objašnjava ministar rada

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.