Sindikat: Najbolji vojnik i Ginisov rekorder odlazi jer je razočaran u VS

Izvor: Radio 021, 22.Maj.2018, 07:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat: Najbolji vojnik i Ginisov rekorder odlazi jer je razočaran u VS

Desetar Vojske Srbije Srđan Ristić, koji je Ginisov rekorder po broju urađenih sklekova i nagrađeni najbolji vojnik VS, napustiće vojsku.

Kako navodi Vojni sindikat Srbije, Ristić će napustiti VS zbog lošeg materijalnog stanja ali i zbog toga što se u toj službi nedovoljno poštuju dokazane vrednosti.

"Ovo je na žalost, primer sveopšteg stanja u VS, na koje dugo vremena upozoravamo. Loš materijalni status, organizacioni nedostaci, nevrednovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dokazanih vrednosti pripadnika VS i niz negativnih postupanja vodećih ljudi u Generalštabu VS, imaju za posledicu da nas je u poslednje dve godine napustilo 3.000 naših kolega", navodi se u saopštenju.

Sindikat je podsetio da je desetar Ristić za sat vremena uradio 2.370 sklekova i "tako ušao u istoriju".

"U svakoj vojsci na svetu, bili bi ponosni na tu činjenicu i potrudili bi se da takav čovek dobije adekvatno rešenje za svoj problem - a u konkretnom slučaju da postane podoficir i pripadnik 'Kobri'. Ristiću je to i obećano pre godinu i po dana. Nikada nije ispunjeno", dodaje se.

Vojni sindikat je dodao da država i vojske ne smeju da dozvoljavaju luksuz da ih napuštaju pošteni i čestiti vojnici kao što je Ristić, ne samo zbog prestiža već i zbog činjenice da takvi kadrovi predstavljaju nešto najvrednije u svakom odbrambenom sistemu.

"Posle ovakvih obeshrabrujućih vesti za sve pripadnike VS, koji su u najgorem položaju još od vremena hiperinflacije devedesetih godina, krajnje je vreme da se svi nadležni u Generalštabu i Ministarstvu odbrane, bez sujete i hladne glave preispitaju, kuda vodi ignorisanje svih konstruktivnih predloga VSS proteklih godina", naveo je sindikat i još jednom pozvao da se za pripadnike VS zaključi kolektivni ugovor, kako se tako nešto ne bi događalo.

Autor: Beta
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.