Sindikalci: Svima ukinuti kaznene poene, ne samo onima sa beneficiranim stažom

Izvor: Radio 021, 29.Avg.2018, 07:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikalci: Svima ukinuti kaznene poene, ne samo onima sa beneficiranim stažom

Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) ocenio je da je nedopustivo da se samo radnicima sa beneficiranim radnim stažom ukinu kazneni poeni za prevremeno penzionisanje i zahteva od vlasti isti tretman za sve zaposlene u Srbiji.

Taj sindikat je u saopštenju naveo da nema ništa protiv da se "penali" za prevremeno penzionisanje ukinu za vatrogasce, policiju, vojsku, rudare i druge radnike sa benificiranim stažom, ali da insistira da izmene Zakona o penzijsko-invalidskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << osiguranju važe za sve radnike.

Sindikat se oglasio povodom najave ministra za rad Zorana Đorđevića da će do kraja godine svima koji su tokom radnog veka imali beneficiran radni staž biti ukinuti kazneni poeni za penzije.

"Iako još nismo zvanično dobili takav predlog od Ministarstva rada sigurno nećemo podržati te izmene i borićemo se protiv bilo kakve diskriminacije radnika u Srbiji", istakao je SSSS i podsetio da je pre više od godinu dana uputio zvaničnu inicijativu za izmenu Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju kojom bi bilo ukinuto umanjenje penzija u slučaju prevremenog penzionisanja.

Tada je, kako se navodi u saopštenju sindikata, tu inicijativu podržao i ministar rada koji je rekao da očekuje da kazneni poeni za one koji odu u penziju pre 65. godine budu ukinuti već ove godine.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.