Izvor: Radio 021, 12.Feb.2019, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šid: Ministarstvo će pomoći rekonstrukciji sportske hale

Oprema za četiri kolektivna sporta i za fiskulturne sale u Opštini Šid deo je onoga što će Ministarstvo omladine i sporta učiniti za Opštinu Šid.

Tokom današnje posete resornog ministra Vanje Udovičića, predstavnici opštine su razgovarali o mogućem uređenju i rekonstrukciji sportske hale. Tim povodom uslediće koraci ka rešavanju pitanja jednog od najznačajnijih objekata u opštini.

Prvo je usledio obilazak opštine, gde je upriličen sastanak na kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su izneti pravci delovanja u razvoju sporta, kao i problemi sa kojima se opština suočava. Nakon toga ministar je obišao objekat Sportske Hale i prisustvovao treningu jednog od sportskih kolektiva koji ima potencijala u omladinskim selekcijama.

"Stvaranje uslova kako za sportske klubove tako i za školski sport deo je onog što se čini na području opštine Šid tokom godine. Oni koji koriste sportsku halu za pripremne treninge nadaju se skorim ulaganjima u sistem grejanja", kaže Predrag Vuković, predsednik Opštine Šid

Miloš Milošević, član Opštinskog veća i trener Rukometnog kluba Radnički Šid ističe da će postojeći plan za uređenje i rekonstrukciju hale morati da se doradi, kako bi se u narednom periodu u saradnji sa Ministrarstvom stvorili uslovi za realizaciju posla.

Cilj je da se hala koristi i za namene koje se tiču šire društvene zajednice, istakao je ministar Udovičić. Tokom posete sagledani su i problemi sa kojima se suočavaju seoski klubovi kao što je FK Sremac u Berkasovu, gde postoji potencijal, a nedostaje uređena travnata podloga. To će biti u narednom periodu jedan od planova, koji će zajedničkim snagama pokušati da reše lokalna samouprava i ministarstvo sporta, rečeno je tokom obilaska.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.