Šarčević smenio direktora škole zbog nezakonitosti

Izvor: Radio 021, 21.Sep.2018, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević smenio direktora škole "zbog nezakonitosti"

Ministar prosvete Mladen Šarčević razrešio je direktora Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Novom Pazaru Zenuna Mučića.

On je smenjen zbog nezakonitosti u radu, a ne nepotizma, kako se ranije spekulisalo, objavio je Radio Sto plus.

Kako je rečeno u Ministarstvu, tačno je da je prosvetna inspekcija u školu upućena na inicijativu Agencije za borbu protiv korupcije, ali da su osnov smene bile "utvrđene povrede Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << a ne Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

U odgovoru dostavljenom Radiju Sto plus se ne navodi koje nezakonitosti u radu škole je prosvetna inspekcija otkrila. "Kandidat za vršioca dužnosti direktora škole je profesorka fizika Rafeta Emrović. Ministarstvo prosvete očekuje prijem dokumentacije kako bi ona bila imenovana", dodaje se u odgovoru.

Kako Sto plus nezvanično saznaje, Rafeta Emrović je svastika smenjenog direktora Mučića. Nakon dvodnevne obustave u znak podrške smenjenom direktoru, nastava u O.Š. "Vuk Karadžić" danas je nastavljena.

Podršku Mučiću prethodnih dana pružili su radnici škole, učenici i njihovi roditelji, aktiv direktora novopazarskih škola i Bošnjačko nacionalno vijeće.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.